Ya ALLAH..Ya RAHMAN..Ya RAHIM..

Salam perjuangan...terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ana yang tidak seberapa ini. Namun, apa yang baik itu harap dapat dimanfaatkan dan sebar-sebarkanlah walau 1 ayat. sesungguhnya yang baik itu dari ALLAH SWT..dan yang kurang itu dari kelemahan ana sendiri. Justeru, tegur-tegurlah jika ada kekhilafan dengan berhikmah. salam ukhuwah fillah wa syukran jaziilan.

apakah kita juga begini????

Monday, October 17, 2011

REZEKI

Suatu hari, seorang pemuda berjalan-jalan mengelilingi kotaraya. Dia berhajat untuk mencari pusat membeli-belah yang mengadakan promosi hebat jualan murah untuk membeli pakaian dan barangan keperluan lainnya. Selepas dua jam mencari, pemuda itu akhirnya berjumpa sebuah mall yang menawarkan promosi hebat. Dia memasuki mall tersebut  dengan membawa beg duit berisi ratusan ringgit dengan harapan dapat membeli semua barang yang diingininya. Tiba-tiba, bajunya bagai ditarik sesuatu. Dia menoleh dan didapati seorang kanak-kanak lelaki memandangnya sambil menadah tangan meminta sedekah. Pemuda itu memandang ke kiri dan kanan kalau-kalau ada orang lain memandang ke arahnya. Dengan pantas, dia mengarahkan budak pengemis itu meninggalkannya sambil mengomel sendiri. ' kecil-kecil lagi dah pandai nak mintak sedekah. buat-buat miskin la kononnya!

0 apa kata anda..!:

Post a Comment

jika anda ingin komen..komenlah dengan cara yang berhikmah..(>,<)

masih untuk direnungkan oleh mata hati kita... :)

TolongLAH!!TolongLAH!! tegaKAH kita tidur dalam kekenyangan dan hidup dalam kemewahan sedangkan mereka di 'sana' mati kelaparan???? tegaKAH ANDA???? *************************************************************** AIR MATA PALESTIN

About This Blog

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★* *★* 。*˛.
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★* *★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥ Selamat Hari Raya ♥ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ *...
selamat hari raya maaf zahir dan batin utk semua kawan-kawan ^_^ peringatan buat diri & muslimin-muslimat..raikan hari raya dengan kesyukuran dan ibadat bukan dengan maksiat..mudah2an diri kita dirahmati ALLAH selalu. amin!

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP