Ya ALLAH..Ya RAHMAN..Ya RAHIM..

Salam perjuangan...terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ana yang tidak seberapa ini. Namun, apa yang baik itu harap dapat dimanfaatkan dan sebar-sebarkanlah walau 1 ayat. sesungguhnya yang baik itu dari ALLAH SWT..dan yang kurang itu dari kelemahan ana sendiri. Justeru, tegur-tegurlah jika ada kekhilafan dengan berhikmah. salam ukhuwah fillah wa syukran jaziilan.

Pengalaman di Padang

Sunday, January 16, 2011

Kali ini, ana ingin kongsikan bersama pengalaman ana ketika mengikuti lawatan amal ke Padang, Indonesia.
Pertama kali dipelawa mengikuti lawatan amal ini, hati sudah tertarik untuk turut serta. Bukan untuk makan angin saja tapi lebih dari itu. Sebagaimana namanya, tujuan utama ana adalah untuk melawat mangsa2 gempa dan anak yatim. Tak ketinggalan juga untuk menyampaikan sumbangan daripada guru-guru PASTI Kedah yang mengamanahkan ana menyampaikan sumbangan tersebut.
Pagi; waktu Malaysia 8.00am- kapal terbang AK470 berlepas dari KLIA transit (LCCT) dan tiba di  Bandara Internasional Minangkabau (BIM) Airport pada jam 8.00am Waktu Indonesia = 9.00am waktu Malaysia.
Setibanya di Padang, ana bersama peserta lain ke Bukit Tinggi untuk check in hotel. Pada sangkaan minda dhaif ana...panorama dan kehidupan di Padang lebih kurang suasana perkampungan tanpa prasarana.Sudah pasti pemandangannya hanya seperti kampung yang penuh dengan pokok hutan dan berbecak. Namun, semua bayangan tersebut meleset setelah melihat betapa indahnya bumi Padang ini. SUBAHANALLAH... indahnya ciptaanMU ini Ya ALLAH!!!
terpegun ana melihat keindahan pemandangan di sini. Bukit yang menghijau dihiasi hamparan sawah padi...udara yang nyaman dan bersih...walaupun tengah hari, ana tetap terasa sejuknya...
Jika ana tidak ke sini...pasti ana tidak tahu betapa indahnya tempat ini. Jika ana tidak ke mana-mana dan hanya di tempat ana sahaja...pasti ana tidak dapat melihat keindahan ciptaan ALLAH yang benar-benar memukau hati ana. Betapa hebatnya ciptaan MU ini... terima kasih ya ALLAH!!!

di bawah ini ada sertakan gambar-gambar yg sempat ana ambil...banyak lagi gambar2 menarik, tapi ana upload ni dulu lah...hehe..


memo: kepada sahabat-sahabat yang ingin bercuti atau 'shoot photo' di Padang...ana akan mengadakan 1 lawatan ziarah sekali lagi pada hujung tahun ini. Kos yang dianggarkan = RM780.00 termasuk makan minum, penginapan, pakej lawatan dan tiket kapal terbang. Sebarang perubahan bergantung kepada keadaan semasa. Maklumat lanjut : hubungi- 0164704210
PERINGATAN!!!! couple (yg tiada ikatan yang sah) tidak dibenarkan..!

0 apa kata anda..!:

Post a Comment

jika anda ingin komen..komenlah dengan cara yang berhikmah..(>,<)

masih untuk direnungkan oleh mata hati kita... :)

TolongLAH!!TolongLAH!! tegaKAH kita tidur dalam kekenyangan dan hidup dalam kemewahan sedangkan mereka di 'sana' mati kelaparan???? tegaKAH ANDA???? *************************************************************** AIR MATA PALESTIN

About This Blog

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★* *★* 。*˛.
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★* *★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥ Selamat Hari Raya ♥ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ *...
selamat hari raya maaf zahir dan batin utk semua kawan-kawan ^_^ peringatan buat diri & muslimin-muslimat..raikan hari raya dengan kesyukuran dan ibadat bukan dengan maksiat..mudah2an diri kita dirahmati ALLAH selalu. amin!

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP