Ya ALLAH..Ya RAHMAN..Ya RAHIM..

Salam perjuangan...terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ana yang tidak seberapa ini. Namun, apa yang baik itu harap dapat dimanfaatkan dan sebar-sebarkanlah walau 1 ayat. sesungguhnya yang baik itu dari ALLAH SWT..dan yang kurang itu dari kelemahan ana sendiri. Justeru, tegur-tegurlah jika ada kekhilafan dengan berhikmah. salam ukhuwah fillah wa syukran jaziilan.

JANGANlah bersedih....ALLAH kan ADA ?!!!

Saturday, October 23, 2010

SATU hari, aku diselubungi dengan perasaan dukacita yang sangat memeritkan. Entah mengapa, saat itu aku rasakan seperti hidupku hanya membawa malang, membawa penderitaan. Tiada satupun yang boleh membahagiakan. Ada kawan, tapi tiada satupun yang mengerti apa yang aku alami. Ada keluarga, tapi semuanya sibuk dengan hal sendiri. Bagaimana untuk berkongsi kedukaan tersebut? Aku buntu berfikir. Jiwaku lemas dibebani ujian demi ujian. Tidak tahu apa yang harus aku lakukan.

Aku mengambil jalan dengan menyibukkan diri tapi setakat mana aku mampu bertahan? Kemudian, aku beralih cara baru. Melalui sebuah rancangan TV, aku mendapat tahu bahawa dengan cara mendengar muzik, minda dapat direhatkan sekaligus mampu memberi ketenangan pada jiwa. Namun, apa yang aku rasa adalah sebaliknya. Semakin dengar, mood aku semakin tidak tentu hala. Akhirnya, aku mula rasa putus asa.

Petang yang damai dan tenang, aku duduk seorang diri sambil mengadap langit. Kepulan awanan yang berbagai bentuk sedikit sebanyak melupakan aku seketika pada keperitan yang sedang dialami jiwaku. Tiba-tiba, dalam kelekaan melihat awan-awan tersebut, mataku terpana pada satu bentuk awan yang bergumpal menyerupai kalimah ALLAH. Tika saat itu aku sedar. ALLAH sedang bersama ku. Ya! aku tahu. Allah bersamaku walau tiada siapa di dunia ini yang perdulikan aku.

ALHAMDULILLAH! betapa hatiku rasa ringan saat itu apabila aku rasakan kehadiran ALLAH dalam hidupku. Mungkin selama ini aku rasa terbeban dengan semua ujian yang melanda kerana aku lupa bahawa ALLAH itu sentiasa ada untuk setiap hambaNYA walau dalam keadaan apa sekalipun.

TERIMA kasih YA ALLAH! Terima kasih kerana selalu ada untuk aku ketika aku senang mahupun susah. Jangan KAU jauhi aku Ya ALLAH! Aku rela dijauhi sahabat2ku..aku rela tidak diperdulikan keluargaku..tapi, aku tidak sanggup 'ketiadaanMU' dalam hidupku jua dalam hatiku ya ALLAH! Aku tidak sanggup!!!kerana KAU begitu aku cintai! Mulai saat ini, aku akan tabah menjalani ujianMU...demi membuktikan aku cinta padaMU. InsyaAllah.. jadi???? ingatlah duhai hatiku...


"Janganlah bersedih! ALLAH kan ada?!!!"

0 apa kata anda..!:

Post a Comment

jika anda ingin komen..komenlah dengan cara yang berhikmah..(>,<)

masih untuk direnungkan oleh mata hati kita... :)

TolongLAH!!TolongLAH!! tegaKAH kita tidur dalam kekenyangan dan hidup dalam kemewahan sedangkan mereka di 'sana' mati kelaparan???? tegaKAH ANDA???? *************************************************************** AIR MATA PALESTIN

About This Blog

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★* *★* 。*˛.
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★* *★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥ Selamat Hari Raya ♥ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ *...
selamat hari raya maaf zahir dan batin utk semua kawan-kawan ^_^ peringatan buat diri & muslimin-muslimat..raikan hari raya dengan kesyukuran dan ibadat bukan dengan maksiat..mudah2an diri kita dirahmati ALLAH selalu. amin!

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP